ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ : Αρχιτεκτονική τοπίου, Σκηνογραφία, Κόμικς, Εικονογράφηση

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας πρόκειται να συνεχίσει τη διοργάνωση σεμιναρίων εικαστικού ενδιαφέροντος τα οποία ξεκίνησαν τον περασμένο Μάϊο. Πέντε νέοι κύκλοι σεμιναρίων θα διεξαχθούν από τα μέσα του Νοέμβρη μέχρι και τον Ιανουάριο, στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Τα μαθήματα απευθύνονται και σε επαγγελματίες του κάθε τομέα ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε αρχάριους ιδιώτες που θέλουν να εξοικειωθούν με έννοιες και πρακτικές αυτών των πεδίων, με στόχο την άμεση επαγγελματική τους αξιοποίηση, μιάς και η πρόσκτηση γνώσεων που έχουν πρακτική εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη ακόμη και επικερδής για όλους.

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ασχολείται με τη διαχείριση και το σχεδιασμό του υπαίθριου περιβάλλοντος χώρου. Κάποιος διακοσμητής εσωτερικού χώρου, λοιπόν, μπορεί να διευρύνει το πεδίο των επαγγελματικών εφαρμογών του ενώ ένας απλός ιδιώτης μπορεί να διαχειριστεί από μόνος του τον κήπο ή το μπαλκόνι του αποφεύγοντας τα σχετικά έξοδα (προτείνεται να διοργανωθούν 2 τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων).

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ απευθύνεται εξ ίσου σε ανθρώπους που για πρώτη φορά πιάνουν στα χέρια τους ξυλομπογιές και πινέλα, αλλά και σε επαγγελματίες γραφίστες, που θέλουν να καλλιεργήσουν τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η δυνατότητα επαγγελματικής αξιοποίησης των δεξιοτήτων αυτών, με την άσκηση της ιδιότητας του εξωτερικού συνεργάτη-εικονογράφου εκδοτικών οίκων ως δεύτερο, αλλά ίσως και ως πρώτο επάγγελμα.

ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ είναι μια μορφή σύνθετης τέχνης και συντίθεται από εφαρμογές άλλων τεχνών, όπως η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, κλπ. Η αφηγηματική μέθοδος των κόμικς έχει ιδιαίτερη δυναμική και αποτελεί για το δημιουργό της ένα ισχυρότατο εκφραστικό εργαλείο και είναι μια γλώσσα σύγχρονη, που την οικειοποιούνται τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας για πιο άμεση επαφή με τους νέους (διαφήμιση, εκδόσεις, τηλεόραση κλπ). Το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει και ως τμήμα προχωρημένων για όσους παρακολούθησαν το προηγούμενο τμήμα της εικονογράφησης.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ απευθύνεται σε ανθρώπους που για πρώτη φορά ασχολούνται με τον τομέα της σκηνογραφίας, αλλά και σε πιο “προχωρημένους”, και φιλοδοξεί στο τέλος να έχει προετοιμάσει αρκετά τα μέλη της ομάδας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στην πρόκληση μιας πρώτης σκηνογραφικής μελέτης σε επαγγελματικό επίπεδο. Καλό θα ήταν τα μέλη της
ομάδας να έχουν ενεργοποιημένο το ενδιαφέρον τους για το θέατρο και να έχουν παρακολουθήσει επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις.

Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κος Κωνσταντίνος Αρώνης. Αρχιτέκτων – Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός

Το κόστος συμμετοχής σε κάθε κύκλο σεμιναρίων (διάρκειας 8 εβδομάδων – 2 τρίωρα την εβδομάδα) ανέρχεται στο ποσό των 60€

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή ενός ή όλων των σεμιναρίων αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 15 συμμετεχόντων ανα τμήμα και για άλλους λόγους οργανωτικούς, διοικητικούς. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των 15 συμμετοχών σύντομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 2.30-5.00 και 5.15-7.45 και κάθε Πέμπτη 2.30-5.00 και 5.15-7.45.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης (με βαθμό αξιολόγησης) από τον υπεύθυνο καθηγητή. Η βεβαίωση θα είναι υπογεγραμμένη από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και τον υπεύθυνο καθηγητή.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τηλ. 2331024494 (Ασπασία Τασιοπούλου). Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας