Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, με δυνατότητα έως 80 καθισμάτων, αποτελεί τον βασικό χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων. Ο χώρος αναβαθμίστηκε τόσο αισθητικά, όσο και ακουστικά, ενώ ταυτοχρόνως εξοπλίστηκε με σύγχρονες εγκαταστάσεις ειδικού φωτισμού, ήχου και εικόνας, ώστε να καλύπτει με ευελιξία και υψηλές προδιαγραφές τις ανάγκες εναλλακτικών δράσεων σχετικών με την κίνηση, την εικόνα και τον λόγο.

Ταυτόχρονα προβλέφθηκε η δυνατότητα ενοποίησης  της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με τον χώρο του Φουαγιέ, ώστε να  ενισχυθεί τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών  διαδραστικών  προγραμμάτων.

Κάθε νέα κατασκευή και επιλογή υλικών, μελετήθηκε ώστε να δημιουργείται ένα σωστό ακουστικό περιβάλλον,  ώστε οι χρήστες  να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ή να εργάζονται χωρίς να ενοχλούν ή να ενοχλούνται από τους υπόλοιπους.

Ο ειδικός φωτισμός, ο γενικός, ο θεατρικός και ο δυναμικός φωτισμός,  μελετήθηκε ώστε να καλύπτει δρώμενα παραστατικών τεχνών, όπως μικρές συναυλίες και μουσικά σχήματα, μικρές παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Τέλος ο χώρος, αναβαθμίστηκε και εξοπλίστηκε με σταθερή οθόνη προβολής . Η ανακαίνιση του 2ου ορόφου άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016 με την αγορά του εξοπλισμού που αποκτήθηκε με τη συμβολή δωρητών με την εκστρατεία «Μαζί θα ανάψουμε τα Φώτα».

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων αποτελεί τον βασικό χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων, χωρητικότητας 80 ατόμων που:

 • Έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και ακουστικά
 • Έχει εξοπλιστεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις ειδικού φωτισμού, ήχου και εικόνας, ώστε να καλύπτει με ευελιξία και υψηλές προδιαγραφές τις ανάγκες εναλλακτικών δράσεων σχετικών με την κίνηση, την εικόνα και τον λόγο.
 • Έχει δυνατότητα ενοποίησης με τον χώρο του Φουαγιέ ενισχύοντας την ανάπτυξη πολλαπλών διαδραστικών προγραμμάτων.
 • Ένα πιάνο με ουρά (μοντέλο Yamaha C-5)  κοσμεί την ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

 

Ακουστικό περιβάλλον.

 • Εξασφαλίστηκε ένα σωστό ακουστικό περιβάλλον, έτσι ώστε κάθε ακροατής να μπορεί να ακούει καθαρά τι λέει ο ομιλητής και ο χώρος να μπορεί να αποδίδει τις φυσικές μεταλλαγές της φωνής του ομιλητή.
 • Έχει αναβαθμιστεί η ηχομονωτική ικανότητα του χώρου έναντι αερόφερτων θορύβων

 

Θεατρικός φωτισμός χώρου και σκηνής.

 • ο ειδικός φωτισμός, ο γενικός, ο θεατρικός και ο δυναμικός φωτισμός,  καλύπτει δρώμενα παραστατικών τεχνών, όπως μικρές συναυλίες και μουσικά σχήματα, μικρές παραστάσεις θεάτρου και χορού.
 • η τοποθέτηση των φώτων καλύπτει τόσο τη βασική σκηνή, όσο και οποιαδήποτε εναλλακτική θέση επιλεγεί για αυτήν στο χώρο.
 • ο έλεγχος  γίνεται μέσω ψηφιακής κονσόλας θεατρικού φωτισμού με δυνατότητα κάλυψης πολλαπλών σεναρίων και απαιτήσεων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων.
 • Τποθετήθηκαν προβολείς τύπου profile Jr. Σε συνδυασμό με τους προβολείς τεχνολογίας LED οι οποίοι δεν χρειάζονται dimmer, αλλά ελέγχονται κατευθείαν από την κονσόλα και την δυνατότητα απεριορίστων χρωματικών επιλογών, το αποτέλεσμα μπορεί να καλύψει εκδηλώσεις διαφορετικών απαιτήσεων.

Εικόνα και ήχος.

 • παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών με δυνατότητα συνεργασίας συμμετεχόντων σε εκπαιδευτικές ή ενημερωτικές εκδηλώσεις, με βάση την φιλοσοφία BYOD (Bring your own device) ή και μέσω διαδικτύου.
 • στην αίθουσα εκδηλώσεων έχει δοθεί έμφαση στην λειτουργία ψηφιακής κονσόλας ήχου, εξοπλισμένης με κάρτα MADI στο control room.
 • ο ήχος εντός της Αίθουσας θα μεταδίδεται μέσω αυτοενισχυόμενων ηχείων σε επίτοιχες περιστρεφόμενες βάσεις.
 • εντός του Φουαγιέ τοποθετήθηκαν μεγάφωνα ψευδοροφής ευρείας διασποράς, τα οποία είναι σε θέση να μεταδίδουν είτε τον ήχο της Αίθουσας εκδηλώσεων, είτε τον ήχο κάποιας ζωντανής εκδήλωσης στο Φουαγιέ, με πλήρη συνδυαστική ευελιξία.
 • στο Control room  σγκαταστάθηκε: το σύστημα ασύρματων μικροφώνων και το απομακρυσμένο κυτίο συνδέσεων ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης ενσύρματων μικροφώνων σε επίτοιχο κυτίο συνδέσεων καλωδιωμένου με το control room.
 • θα παρέχεται σταθερή οθόνη προβολής, format 16:9, με προβολέα οροφής και ασύρματο σύστημα συνεργασίας.
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας